Home

Milieu vriendelijke ballonnen

Ballonnen

Helium

Ballon oplatingen

Ballon bogen

Ballon pilaren

Cloudbusters

Bloem decoratie

Ballon figuren

Cadeau ballon

Decoratie kerk

Geboorte en kraamfeest

Huwelijk

kerst decoratie

Sara en Abraham

Ballonnen en uitvaart

Traktaties

Snoepzakken

Bezorgen

Openingstijden

Kopen en bestellen

Contact

Over Feest Aan Huis

Feest Aaan Huis keeps it Green
 
Kies voor Feest Aan Huis en help het milieu
Wij werken met Sempertex ballonnen.
 
Wij informeren u graag over de pro's en contra's inzake Sempertex ballonnen en milieu. Steeds vaker moeten verantwoordelijk ondernemende ballonleveranciers zich verdedigen tegen de negatieve publiciteit rondom ballonoplatingen.
 
Sempertex ballonnen, zijn in tegenstelling tot de goedkopere merken, gemaakt van 100% pure natural biodegradable latex. Dit betekent dat de recycleertijd van onze ballonnen even lang duurt als de recycleertijd van een eikenblad. Onze ballonnen zijn tevens volledig ISO en TUV goedgekeurd.
 
Latex ballonnen zijn niet van plastic gemaakt.
 
De meest voorkomende misvatting is dat een latex ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Een latex ballon is dus 100 % biologisch afbreekbaar.
 
Latex ballonnen doden geen dieren.
 
De media beweren dat dieren gedood worden door latex ballonnen. Feitelijke bewijzen ontbreken hiervoor. Zelfs na vier jaar intensief onderzoek, hebben onderzoekers geen enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zijn ondersteunt.
 
De Universiteit van Miami voerde twee studies uit die bewijzen dat latex ballonnen niet schadelijk zijn voor het milieu, noch dodelijk zijn voor dieren. In deze studies werden doelbewust stukken van latex ballonnen aan zeeschildpadden gevoerd. De opgegeten latex werd in alle gevallen ook weer door de schildpadden ontlast. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.
 
Ballonwedstrijden zijn niet  milieubelastend indien uitgevoerd door een professional.
 
Professionele ballonleveranciers gebruiken uitsluitend biologisch afbreekbare latex ballonnen en laten deze op vanuit een net, zonder linten, touwtjes, clips of andere voorwerpen eraan bevestigd. Uitzondering hierop is het gebruik van gerecycled papieren kaarten voor ballonwedstrijden. Deze ballonkaartjes zijn volledig afbreekbaar in het geval ze –bijvoorbeeld als onderdeel van een ballonwedstrijd- ongevonden ergens achterblijven.
 
TIP: knip de lintjes zo kort mogelijk af bij het oplaten van ballonnen.
 
Voorwerpen aan ballonnen.
 
Veel van de latexballonnen die gevonden worden op het strand e.d. zijn aan een voorwerp bevestigd, bijvoorbeeld een plastic lintje. Vaak zijn ze ook nog aan elkaar vastgemaakt (geklusterd). De kluwen van lintjes zijn vaak van plastic en niet biologisch afbreekbaar. De plastic lintjes zijn de boosdoeners voor vogels omdat ze erin verstrikt geraken.
 
Nog enkele juridische feiten.
 
Een Amerikaanse rechtbank heeft de door milieuactivisten geleverde argumenten al eens onderzocht in 1988 en vervolgens ballonnen vrijgesproken van elke mogelijke schade aan het milieu.
 
Toonaangevende schildpadonderzoekers van het Virginia Institute of Marine Science, de Universiteit van Texas en de Okeanos Ocean Research, verklaren in het openbaar dat ballonnen vrijgesproken kunnen worden als veroorzaker van de sterfgevallen van zeeschildpadden. Hun verklaring ondersteunt het feit dat er geen enkel bewijs is om aan te nemen dat latex ballonnen dieren zouden doden.
 
Op 20 oktober 1988 heeft het Hof van de Verenigde Staten in Seattle/Washington zich uitgesproken tegen milieuactivisten die een poging deden om een ??ballonoplating te stoppen. De rechtbank vond geen aanwijsbare oorzaak dat ballonnen schadelijk zijn voor het milieu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[Helium] [Openingstijden] [Kopen en bestellen] [Contact] [Over Feest Aan Huis] [Laatst bijgewerkt 31-10-2015]